Case: 217% meer klanten via Google mijn bedrijf

Een lokaal ijssalon was op zoek naar een methode om meer klanten te krijgen. De inkomsten van dit ijssalon kwamen vooral van lokale mensen en niet van online verkeer. Daarom besloten we samen om een volledige update te doen van de Google mijn bedrijf pagina.

De situatie

Het ijssalon is gelegen in een dorpje net buiten een grote stad. Het heeft geen website en is volledig afhankelijk van de inkomsten van de lokale bevolking en het verkeer op de Google mijn Bedrijfs pagina.

Het is dan ook via een grondige Google mijn bedrijf audit en optimalisatie dat we ervoor konden zorgen dat er meer klanten over de vloer kwamen.

Plan van aanpak

Google mijn bedrijf audit

Bij de start van het project deden we een grondige audit van de bestaande informatie en een volledige concurrentieanalyse. Door een compleet overzicht te krijgen van de verschillende aspecten die belangrijk zijn en de technieken te analyseren die de concurrentie gebruikt, kunnen we een passende strategie opstellen.

Optimalisatie van het profiel

Na de concurrentie analyse bleek al snel dat er een aantal ontbrekende zaken waren binnen het profiel waardoor we de interactie en rankings konden doen stijgen. We leggen vooral onze focus op een goede gebruikerservaring en op het belangrijkste zoekwoord voor deze zaak.

Met een goed onderbouwde strategie en de juiste tools konden we de positie versterken door een goede ervaring aan te bieden aan klanten.

Opmaken van een gids

Na het optimaliseren van het profiel geven hebben we ook een op maat gemaakte gids meegegeven aan de klant. Hier kon duidelijk gevolgd worden welke verdere stappen er konden genomen worden om de positie verder strategisch te versterken in de toekomst.

Resultaten

Na onze samenwerking er op relatief korte termijn al een stijging in zichtbaarheid en interactie. Deze trend ging verder de komende maand en steeg steeds verder voor zowel interacties als vertoningen.

Google mijn bedrijf statistieken voor sabores d'villa

Niet alleen werd het bedrijfsprofiel meer getoond op Google maps en in de zoekresultaten, er was ook een merkbaar verschil in drukte en bezoekers in het ijssalon zelf.

resultaten lijst van Google maps met het zoekwoord in de zoekbalk.

Onze klant kreeg na de optimalisatie van de Google mijn Bedrijf pagina een stijging van +217% in het aantal mensen dat verzocht om een routebeschrijving. Dat is meer dan een verdubbeling in klanten die hun GPS instellen via Google maps. 

Google mijn bedrijf prestaties voor sabores d'villa binnen de lokale SEO

Jouw Google mijn Bedrijf pagina ook laten optimaliseren?

Wil je ook beter scoren op de lokale markt en beter vindbaar zijn in de toekomst dan kun je steeds vrijblijvend contact op nemen. Ben je nog niet zeker van je stuk, neem dan gerust nog een kijkje op de Google mijn bedrijf diensten pagina.

Recente blogs:

Thomas is zaakvoerder en digitale growth expert bij Seoptified. Hij heeft ervaring binnen de SEO, advertising en het bouwen van funnels. Hij is een liefhebber van de technische sector en geniet van straffe uitdagingen en strategische vraagstukken.

Contacteer het Seoptified team 👇

Samen bouwen aan jouw online verhaal? Ontdek hoe we jouw positie op de markt kunnen versterken in een gratis kennismakingsgesprek.