Case study: Boost je verkeer met 155,50% dankzij een content driven SEO traject.

Goede content vormt de basis van goede SEO. Het is dan ook vrijwel onmogelijk om een SEO-strategie uit te werken zonder rekening te houden met de content.

Zonder goede Content:

 • Krijg je geen verkeer naar je site.
 • Zul je struikelen over de Google Core-updates.
 • Heb je moeite om te ranken voor relevante zoekwoorden.
 • Krijg je geen backlinks naar je website.
 • Bereik je jouw klanten niet waar ze naar jou op zoek zijn.

In deze uitgebreide en duidelijke casestudy gaan we dieper in op hoe het team van Seoptified voor een van onze klanten meer dan 150% organische groei heeft weten te realiseren in 12 maanden tijd.

Voor deze casestudy hebben we niet alleen gezorgd voor een contentstrategie, maar hebben we ook:

 • Technische SEO-optimalisaties uitgevoerd.
 • Linkbuilding toegepast.
 • Een social media-strategie opgesteld.
 • Online advertenties geplaatst.
 • Een contentplan opgesteld.
 • Tweewekelijkse blogs geschreven.
 • Gerichte landingspagina’s geschreven voor commerciële zoekwoorden.

Maar wat misschien nog belangrijker is voordat we dieper ingaan op de materie, is om te zien wat de doelen van de klant waren en wat de grootste uitdagingen zijn binnen de sector.

Uitdaging

Onze klant is actief in de toeristische sector in Vlaanderen. Binnen deze sector hebben we te maken met een aantal grote bedrijven die concurreren voor de zoekwoorden waarop we proberen te scoren. 

Het belangrijkste doel van onze SEO-strategie was om organisch verkeer naar de belangrijkste pagina’s in de hele klantenfunnel te leiden. Daarnaast wilden we ook de relevante zoekwoorden waarop onze klant al rankte, uitbreiden.

Op dit moment had de website enkele dienstenpagina’s en een blog waar regelmatig relevante content werd geplaatst. Hoewel deze over het juiste onderwerp gingen, was er vaak geen duidelijke focus op zoekwoorden of strategie. 

Dit was een gemiste kans om potentiële klanten in verschillende stadia van de funnel aan te spreken en aan te trekken. Ook voor interne linking en de algemene strategie was meer content nodig om beter te kunnen ranken.

Bij het opstellen van ons contentplan hebben we rekening gehouden met verschillende factoren. Allereerst wilden we klanten aanspreken in elk stadium van hun customer journey.

Daarnaast wilden we duidelijke pagina’s maken met een geoptimaliseerde structuur voor conversies, zodat bezoekers kunnen worden omgezet in klanten.

Ten slotte had de website nog een groot nadeel. Het technische verhaal zat niet helemaal goed. De website was traag, had een slechte URL-structuur en veel achterliggende conflicten door de verschillende talen die werden gebruikt.

Onze focus

Om de beste resultaten te garanderen, was het belangrijk om te beginnen met een grondige audit om alles bloot te leggen. Het is belangrijk om te weten wat het landschap is, wie de concurrenten zijn en waarmee we kunnen werken.

We hebben vanaf het begin een duidelijk contentplan opgesteld dat aansluit op de verschillende onderdelen in de funnel. Daarnaast hebben we ook een advertentie opgezet om vanaf het begin meer verkeer binnen te halen, terwijl we de SEO-strategie verder uitwerken.

Zoekwoordenonderzoek

Als basis voor de hele strategie is ons team begonnen met het uitwerken van een compleet zoekwoordenonderzoek. Hier hebben we gekeken naar de verschillende typen zoekwoorden per thema:

 • Informational: mensen zijn op zoek naar informatie over een bepaald onderwerp.
 • Navigational: gebruikers zijn op zoek naar een bepaalde pagina.
 • Commercial: mensen zijn op zoek naar een product of dienst voordat ze overgaan tot aankoop.
 • Transactional: gebruikers zoeken naar een product of dienst om te kopen.

Het is erg belangrijk om de verschillende typen uit elkaar te halen omdat ze steeds een ander onderdeel van de funnel voorstellen. Voor informationele zoekopdrachten is het belangrijk om vertrouwen uit te stralen, correcte informatie te geven en gebruikers niet te overstelpen met CTA’s. Bij transactionele zoekwoorden zijn duidelijke CTA’s juist wat het verschil maakt tussen een goede en een succesvolle pagina.

Answer the public home pagina

Hoewel transactionele zoekwoorden vooral rechtstreeks geld opleveren, zijn andere zoekwoorden ook belangrijk. Het is het beste om optimale pagina’s te maken voor gebruikers in elke fase van hun customer journey. 

Door als bedrijf aanwezig te zijn wanneer een gebruiker begint met zijn zoektocht, wek je vertrouwen op. Wek eerst vertrouwen op en de kans is groter dat de gebruiker uiteindelijk zal converteren.

Na ons zoekwoordenonderzoek konden we alles netjes opdelen in verschillende thema’s met bijbehorende intenties. Zo hadden we een compleet plan om systematisch elke gebruiker aan te spreken in de verschillende fases van de funnel. 

We hadden een duidelijke uiteenzetting van de zoekwoorden binnen ons contentplan:

 • Transactionele en commerciële zoekwoorden gieten we in duidelijke landingspagina’s.
 • Informationele termen werden gebruikt voor blogartikelen.
 • Navigational termen gieten we in een FAQ voor een snelle oplossing en navigatie.

Twee wekelijks een blogpost en maandelijkse pagina optimalisaties

Eenmaal we aan de slag gaan met het schrijven was er een consistente aanvoer van twee blogposts per maand. Deze werden allemaal geschreven door onze SEO copywriters om de beste resultaten te verzekeren.

In het afgelopen jaar wisten we over het belangrijkste topic een hele waaier aan eerste plaatsen te scoren, featured snippets en nog veel meer top 3 posities.

We zagen dat we voor veel van de zoektermen competitieve bedrijven konden overtreffen door het aanbieden van consistente, kwalitatieve blogs.

Technische optimalisaties

We zorgden voor een constante stroom van twee blogposts per maand, geschreven door onze SEO-copywriters om de beste resultaten te garanderen. 

In het afgelopen jaar behaalden we een breed scala aan eerste posities, featured snippets en vele top 3 posities voor het belangrijkste onderwerp. We konden concurrerende bedrijven verslaan door consistente en kwalitatieve blogs aan te bieden.

Bij het starten van een SEO-traject is het ook belangrijk om naar de technische kant van het verhaal te kijken. 

Vaak zijn pagina’s niet zichtbaar door indexeerproblemen, en het is aan een technische SEO-expert om deze problemen op te lossen en de pagina’s vindbaar te maken voor gebruikers. We hebben ook andere technische optimalisaties gemaakt voor deze klant.

Core web vitals

Een van de belangrijkste technische optimalisaties is de snelheid van een website. Een trage website kan ervoor zorgen dat gebruikers snel afhaken en dit heeft een negatieve invloed op de ranking van de website. 

Zoekmachines hechten namelijk veel waarde aan een goede gebruikerservaring en een snelle website is daarom een belangrijk onderdeel. 

Door bijvoorbeeld het gebruik van caching, compressie en het optimaliseren van afbeeldingen kan de snelheid van een website aanzienlijk worden verbeterd. 

Dit is vooral belangrijk omdat Google steeds meer waarde gaat hechten aan de Core Web Vitals.

Meta data en schema.org

Een andere belangrijke techniek is het gebruik van schema.org markup. Door schema.org-tags toe te voegen aan de HTML van een website, wordt de inhoud van de website beter begrepen door zoekmachines. 

Hierdoor kunnen zoekmachines informatie zoals openingstijden, prijzen en locatie beter begrijpen en weergeven in de zoekresultaten. Doordat er meer informatie beschikbaar is over het bedrijf, straal je ook meer vertrouwen uit.

FAQ

Met de schema mark-up konden we ook op nuttige pagina’s een FAQ toevoegen. Deze FAQ is niet alleen leesbaar voor de bezoekers van de pagina, maar ook voor zoekmachines. 

Het toevoegen van een FAQ-pagina aan een website is een effectieve manier om de gebruikerservaring te verbeteren én de ranking te verbeteren.

Een FAQ-pagina kan helpen bij het beantwoorden van vragen van gebruikers en het bieden van nuttige informatie. 

Dit kan leiden tot een hogere betrokkenheid en een lagere bounce rate, wat weer bijdraagt aan een hogere ranking in zoekmachines.

Bestaande content optimaliseren

Naast het schrijven van nieuwe content was ook de bestaande content een kans om meer bezoekers aan te trekken. 

We hebben een content audit gedaan van alle bestaande pagina’s en zo konden we beoordelen waar de meeste waarde verborgen lag. 

Door de bestaande pagina’s te optimaliseren voor de juiste zoekwoorden hadden we de mogelijkheid om bij te dragen aan de organische groei. Daarnaast helpt deze pagina’s ons ook voor onze interne linking strategie. 

Door elke pagina uit te rusten met een duidelijke call-to-action, konden we daarbovenop ook nog eens de conversies een zetje geven.

Link building

Geen SEO-strategie is compleet zonder een goede linkbuilding-strategie. Voor deze strategie hebben we eerst een grondige analyse gemaakt van het bestaande linkprofiel en het linkprofiel van de concurrenten. We hebben gekeken naar de concurrenten van onze klant en daardoor kregen we een goed idee van wat we zouden moeten doen om hen te overtreffen.

Hoewel domein autoriteit en linkwaarde een sterk omstreden onderwerp zijn binnen de SEO-wereld, blijft het een erg belangrijk en effectief onderdeel van SEO. Het is nog steeds een duidelijk signaal voor zoekmachines dat je website te vertrouwen is.

Door systematisch te kiezen voor relevante en kwalitatieve backlinks en linkbuilding-mogelijkheden konden we de autoriteit van de website zien groeien, parallel met de ranking.

Andere uitgevoerde werkzaamheden

Voor deze klant hadden we naast een compleet SEO-traject ook een Google Ads-campagne lopen en hadden we een volledige social media-strategie uitgewerkt. De social media-strategie was opgesplitst in verschillende segmenten per platform. Zo hadden we een verschillende doelgroep op:

 • Instagram
 • Facebook
 • LinkedIn
 • Pinterest

We speelden telkens de sterkte van elk platform uit. Als resultaat hebben we ook op social media een mooie organische groei gezien gedurende het jaar. Met als troef consistentie in de posts en aangepaste copy per platform afgestemd op de doelgroep.

Resultaat

Het resultaat van onze SEO-campagne geeft duidelijk het belang van goede content weer. We zagen gedurende het jaar heel wat successen op het vlak van organische groei:

 • Een waaier aan top 3 posities en featured snippets
 • Landingspagina’s die dagelijks nieuwe leads opleveren
 • Een verdubbeling van de instroom van nieuwe klanten
 • Topposities voor competitieve keywords
 • Merkbekendheid

Zoals je hier kunt zien in deze case study is SEO meer dan gewoon een blog schrijven. Het kan je helpen met het bouwen van een publiek, je bereikt de juiste klanten in elk deel van de funnel en je kunt je verkoop laten stijgen. 

Het is echter allemaal afhankelijk van veel verschillende signalen die jij kunt geven aan een zoekmachine. Veel van die signalen zijn gebaseerd op vertrouwen, kennis en autoriteit (E-E-A-T). 

Als jij op zoek bent naar een geschikte partner om jullie te helpen bij het maken van de juiste strategie, dan is Seoptified een verstandige keuze. Wij helpen je graag verder.

Thomas is een gedreven en gepassioneerd SEO copywriter. De belangrijkste onderwerpen waar Thomas Brasseur over schrijft zijn: - SEO & Digital Marketing - Hospitality & korte termijn verhuur - Immobiliën en vastgoed - Muziek en de creatieve industrie

Contacteer het Seoptified team 👇

Samen bouwen aan jouw online verhaal? Ontdek hoe we jouw positie op de markt kunnen versterken in een gratis kennismakingsgesprek.