SeoptifiedTechnische SEO

Je technische SEO uitbesteden? Dat kan bij Seoptified.

Bij zoekmachine optimalisatie komt heel wat kijken. Technische optimalisatie maakt deel uit van een complete en goede strategie om je website beter vindbaar te maken op Google of andere zoekmachines.
Ben jij op zoek naar een technische SEO-expert? Bij Seoptified vind je precies wat je zoekt.

Vraag een gratis offerte aan ?

  Het belang van technische SEO optimalisatie

  Technische SEO houdt in dat we de technische aspecten van je website optimaliseren om betere organische zoekresultaten te genereren op zoekmachines. Binnen deze technische optimalisaties vallen heel wat zaken, zoals de snelheid van je website, responsiviteit, url-structuur, structured data en nog veel meer.

  Technische SEO is een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie. Het draagt bij aan de algehele gebruikerservaring van de website en helpt zoekmachines de website beter te begrijpen en te indexeren.

  Vraag een gratis gesprek aan
  Website bezoeken

  Je ontvangt meer verkeer wanneer je website geoptimaliseerd is voor alle technische factoren.

  Snellere website

  Doordat je webpagina's snel laden blijven potentiële klanten langer op je site.

  Mobielvriendelijke website

  Google zelf geeft de voorkeur aan de mobiele versie van je website, wij dus ook.

  Veilige verbinding

  Een veilige verbinding is een erg belangrijke factor om goed te ranken in de resultaten.

  Voordelen van je technische SEO uitbesteden.

  Je technische SEO laten uitbesteden bij een professioneel SEO-bureau heeft een aantal erg fijne voordelen. Het allerbelangrijkste voordeel is de kennis en knowhow. Er komt heel wat technische kennis kijken bij zoekmachineoptimalisatie.

  Een tweede voordeel van samenwerken met een SEO-expert voor je technische SEO is het feit dat het je tijd en geld zal besparen. Je website grondig controleren is een tijdrovend proces waarvoor je de juiste tools en kennis nodig hebt. Door dit werk uit te besteden, kun je je concentreren op andere belangrijke aspecten van je onderneming en doen waar je goed in bent.

  Ten derde kan Seoptified je helpen bij het identificeren en oplossen van technische SEO-problemen die je mogelijk niet zelf kunt vinden en makkelijk over het hoofd ziet. Dit kan je website helpen om betere resultaten te behalen en de gebruikerservaring te verbeteren.

  Vraag hier gratis en vrijblijvend een offerte aan voor je Technische SEO optimalisaties.

  Ja, ik wil groeien!

  Hoe werkt dat nu, je website technisch optimaliseren?

  Het is goed om weten hoe dat nu precies werkt, die technische seo. Velen kunnen raden dat het gaat om de technische aspecten van je website. Maar hoe kan een expert je helpen om je website in topconditie te krijgen? Want technische SEO is echter veel meer dan kiezen voor het juiste zoekwoord.

  1. Technische SEO audit

  Aan de basis van elke goede (technische) SEO strategie ligt de SEO audit. Hier gaan we je website controleren op honderden verschillende datapunten en mogelijke foutjes die verstopt kunnen zitten in de code en de structuur van je website. Alle punten die we controleren zijn zaken waarvan ook Google weet dat ze belangrijk of zelf noodzakelijk zijn.

  2. Analyse van de verkregen data

  Als we eenmaal klaar zijn met de audit kijken we eens goed naar de resultaten en stellen we onszelf de nodige vragen. Elke website heeft wel een verbeterpuntje waar we aan kunnen werken, maar het zijn vooral de belangrijkste die écht het verschil maken waar we ons op focussen.

  3. Opstellen van een strategie

  Na de technische SEO audit en analyse gaan we op basis daarvan een strategie opstellen om je website hoger te laten ranken. We zullen de verschillende problemen aanpakken die een effect hebben op je rankings waardoor je website een welverdiende gezondheids boost krijgt.

  Copywriter Amber van Seoptified

  4. Optimaliseren, tracken en rapporteren

  Wanneer de complete technische SEO strategie is uitgezet gaan we aan de slag met het uitvoeren van alle werken. Wat we dan doen is kijken naar de resultaten en de vindbaarheid zodat we de strategie kunnen bijsturen waar nodig. Enkel zo krijg je de beste resultaten op lange termijn.

  Zichtbaarheid

  99%

  Verkeer

  91%

  Leads

  63%

  Omzet

  72%

  Wat je kunt verwachten van een technisch zoekmachine optimalisatie bureau

  Een technisch SEO-bedrijf zal jouw website grondig analyseren om technische problemen te identificeren en op te lossen. Dit omvat het optimaliseren van de website’s laadsnelheid (core web vitals), mobiele responsiviteit, URL-structuur, interne linkstructuur en nog veel meer.

  We zullen ook werken aan het verbeteren van de gebruikerservaring van uw website. Dit omvat het optimaliseren van de navigatie, het verminderen van de bounce rate en het verhogen van de tijd op de site.

  Door in te zetten op een goede ervaring voor je gebruikers zullen ook zoekmachines meer belang hechten aan jouw website. Hierdoor zal je vindbaarheid verhogen en zullen je bezoeker en klanten een positieve ervaring hebben met je bedrijf.

  Een professionele SEO-specialist gezocht voor de technische aspecten van je website?

  Ben je op zoek naar een SEO-specialist voor je volgend project om je website een boost te geven? Neem dan vrijblijvend en volledig gratis contact met ons op

  Ontvang een gratis offerte!

  Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat van onze experts.

   Technische SEO uitbesteden: tips en veelvoorkomende problemen.

   Er zijn ontelbaar veel verschillende mogelijkheden als we het hebben over technische SEO problemen. Hieronder proberen we alvast om de meest voorkomende problemen op te sommen. Heb je echt geen idee waar het over gaat? Geen probleem! contacteer een expert bij Seoptified en geniet van onze expertise voor de beste zoekresultaten.

   Core web vitals en snelheid

   Als het gaat om technische SEO, zijn Core Web Vitals een hot topic. Core Web Vitals zijn eigenlijk een set van drie specifieke gebruikerservaring (UX) metingen die Google heeft gedefinieerd als belangrijk voor de algehele gebruikservaring van een website. Deze metingen zijn het Largest Contentful Paint (LCP), First Input Delay (FID) en Cumulative Layout Shift (CLS).

   Waarom zijn Core Web Vitals zo belangrijk voor technische SEO? Wel, het is eigenlijk vrij simpel: Google heeft aangekondigd dat ze vanaf mei 2021 deze factoren als ranking signalen zullen gebruiken. Met andere woorden, de kwaliteit van de gebruikerservaring op een website zal direct invloed hebben op de positie van de website in de zoekresultaten van Google.

   Deze technische SEO optimalisatie kan aangepakt worden door grote afbeeldingen te comprimeren, lazyloading, het verkleinen van codebestanden en nog heel wat technische aspecten.

   Duplicate content

   Duplicate content verwijst naar het hebben van twee of meer pagina’s op een website met vrijwel identieke inhoud. Dit kan zowel interne als externe duplicate content zijn. Het probleem met duplicate content is dat zoekmachines zoals Google niet weten welke versie van de inhoud ze moeten indexeren en welke versie de voorkeur heeft. Dit kan leiden tot slechte zoekresultaten en zelfs leiden tot een lagere positie in de zoekresultaten.

   Duplicate content kan op verschillende manieren ontstaan, zoals het kopiëren van inhoud van andere websites of het dupliceren van pagina’s binnen je eigen website. Het is belangrijk om dit te voorkomen door unieke en originele inhoud te creëren die specifiek is voor jouw website en doelgroep.

   Xml sitemap

   Een erg belangrijk onderdeel om er voor te zorgen dat je pagina’s indexeren id een XML sitemap of een HTML sitemap. Dit is eigenlijk een kaart van je website waar alle verschillende url’s in vermeld staan. Door dit door te geven in Google Search Console zorg je er voor dat Google snapt wat de structuur is van je website en welke pagina’s er allemaal bij je website horen.

   Google gebruikt dus deze xml-sitemap op je website correct te indexeren en te lezen. Wanneer je geen sitemap hebt is het erg moeilijk voor zoekmachines om al je pagina’s te ontdekken en als gevolg zal je ook minder tevoorschijn komen in de zoekresultaten. Net om deze reden is het goed om een expert te laten kijken naar je sitemap als onderdeel van een technische SEO optimalisatie.

   Andere technische optimalisatie mogelijkheden

   Er zijn veel technische aspecten die van belang zijn voor een goede SEO-strategie. Hier zijn enkele belangrijke punten waar je rekening mee moet houden:

   • Interne links: Interne linking is een belangrijke manier voor zoekmachines om nieuwe pagina’s te ontdekken en te beslissen welke pagina’s belangrijk zijn. Een goede linking structuur op elke webpagina is dus van groot belang.
   • Mobielvriendelijke website: Aangezien steeds meer mensen mobiel surfen, is het belangrijk dat je website geoptimaliseerd is voor mobiele apparaten. Dit betekent dat je website goed werkt op verschillende schermformaten en snel laadt op mobiele apparaten.
   • Structuur en architectuur van de website: Een duidelijke en logische structuur van je website is belangrijk voor zowel gebruikers als zoekmachines. Zorg ervoor dat je website een duidelijke hiërarchie heeft met duidelijke categorieën en subcategorieën.
   • HTTPS-beveiliging voor een veilige website: Beveiliging is een belangrijke factor voor Google en andere zoekmachines. Zorg ervoor dat je website is beveiligd met HTTPS en dat je SSL-certificaat up-to-date is.
   • Canonicalization: Als je website meerdere versies van dezelfde pagina heeft, is het belangrijk om een canonical tag te gebruiken om aan te geven welke versie de voorkeursversie is voor zoekmachines.
   • Robots.txt-bestand: Een robots.txt-bestand helpt zoekmachines te begrijpen welke pagina’s wel en niet geïndexeerd moeten worden. Zorg ervoor dat je een goed geconfigureerd robots.txt-bestand hebt om te voorkomen dat zoekmachines onnodige pagina’s indexeren.
   • Sitemap: Een sitemap geeft zoekmachines een overzicht van alle pagina’s op je website en hoe ze gerelateerd zijn. Dit kan helpen bij het indexeren van je website en kan ook een positief effect hebben op je positie in de zoekresultaten.
   • Meta tags: Binnend e meta tags heb je een meta titel en een meta description. Deze twee stukjes code hebben een belangrijke taal bij een technische SEO optimalisatie. Het is een essentieel onderdeel om je website bovenaan de zoekmachine te krijgen.

   Dit zijn slechts enkele belangrijke technische aspecten waar je rekening mee moet houden bij het optimaliseren van je website voor SEO. Het is belangrijk om een holistische benadering te hebben en ervoor te zorgen dat je website voldoet aan de technische richtlijnen van zoekmachines om een goede SEO-strategie te creëren. Daarom is naast de optimalisaties op technisch vlak ook een goede kennis van online marketing belangrijk voor elke website dat een hogere positie wil behalen.

   Contacteer het Seoptified team 👇

   Samen bouwen aan jouw online verhaal? Ontdek hoe we jouw positie op de markt kunnen versterken in een gratis kennismakingsgesprek.