Een ervaren SEO-consultant voor een ambitieuze strategie?

Als professionals binnen de SEO zijn we dagelijks bezig met het optimaliseren van websites. Zoekmachineoptimalisatie is onze passie en wij helpen bedrijven graag hoger te scoren in de organische zoekresultaten. Samen kijken wij naar een passende strategische aanpak van alle aspecten, zodat jij kan genieten van betere rankings. Ben je ook benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?

 • Kies voor kant-en-klare kennis
 • SEO-consultancy met een verse kijk op dingen
 • Resultaat gericht en op maat
 • Enkel voor ambitieuze bedrijven

Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan ?

  Wat doet een SEO consultant?

  Een SEO-consultant is een professional die gespecialiseerd is in zoekmachineoptimalisatie (SEO). Het doel van een SEO-consultant is om websites hoger te laten ranken in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google.

  Dit kan variëren van technische aanpassingen tot het bijstaan van website-ontwerp of copywritingadvies geven over hoe betere SEO-teksten geschreven kunnen worden.

  Seoptified helpt je niet alleen hiermee. We staan je bij in het hele proces met onze unieke visie en out-of-the-box ideeën. Dankzij onze ervaring en grondige kennis van het complete marketinglandschap helpen we je bouwen aan de weg naar succes.

  Welke taken heeft een SEO-consultant?

  Een SEO-consultant heeft verschillende taken gericht op het verbeteren van de ranking van een website in zoekmachines. Enkele van de belangrijkste taken binnen het takenpakket zijn:

  Website seo audit

  Een grondige analyse van de website om problemen op te sporen die de ranking van een website kunnen beïnvloeden.

  Concurrentieanalyse

  Onderzoek doen naar de strategieën van concurrenten om te begrijpen wat er nodig is om de concurrentie voor te blijven.

  Zoekwoordanalyse

  Het maken van een lijst met zoekwoorden die relevant zijn voor de website of branche om de ranking van de site te verbeteren.

  Contentoptimalisatie

  Het optimaliseren van de inhoud van een website, inclusief tekst, afbeeldingen en video's, om beter gevonden te worden in zoekmachines.

  Linkbuilding

  Het opbouwen van relevante links naar de website om de autoriteit en geloofwaardigheid van de site te vergroten.

  Site-architectuur

  Identificeren van problemen met site-architectuur om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.

  Prestatiemonitoring

  Het monitoren van de prestaties van een website in zoekresultaten en het aanbrengen van aanpassingen.

  Adviseren van klanten

  Ook geeft de seo consultant advies aan je marketing team en stakeholders.

  Het uiteindelijke doel van een SEO-consultant is om meer organisch verkeer naar een website te trekken door middel van zoekmachineoptimalisatie. Dit kan leiden tot meer leads en conversies voor bedrijven.

  Vraag hier gratis en vrijblijvend een offerte aan.

  Lijkt het je wat? Vraag een vrijblijvend gesprek aan met een van onze expert SEO-consultants.
  Ja, ik wil groeien!

  Huur een externe SEO-consultant in voor je onderneming

  Een SEO-consultant biedt een nieuwe en frisse kijk op jouw marketingteam. Je krijgt inzichten en adviezen van een van onze SEO-specialisten, die je zelf kunt implementeren op je website.

  Wil je liever een volledig strategisch plan op maat? Dat kan natuurlijk ook. Samen met een van onze SEO-consultants maak je na een uitgebreide analyse een plan om jouw in-house team te versterken.

  Laat je bedrijf draaien op volle capaciteit

  Geniet van de unieke expertise binnen ons team

  Binnen ons team hebben we veel kennis verzameld. Dankzij alle aanwezige knowhow van het online marketingteam kun je daarom genieten van een holistische benadering op het gebied van SEO en digitale marketing.

  Laat ook jouw zoekmachineoptimalisatie werken voor jou en kies ervoor om samen te werken met een SEO-consultant van Seoptified. Dat is jarenlange ervaring in SEO-advies en marketing.

  SEO-consultancy - Technische SEO

  Technische zoekmachine optimalisatie zorgt ervoor dat zoekmachines je website kunnen lezen en vinden. Het is de basis waar elke bestaande en nieuwe website aandacht aan zou moeten besteden.

  Er komt heel wat kijken bij technische optimalisaties. Zo houden we rekening met indexeringsproblemen, core web vitals en structured data.

  SEO-consultancy - On-page SEO

  On-page search engine optimization verwijst naar het optimaliseren van elementen op je site om de rangschikking van de pagina’s te verbeteren en meer organisch verkeer te genereren. Dit omvat onder andere het gebruik van relevante trefwoorden (keyword research), het optimaliseren van titeltags en metabeschrijvingen, het creëren van hoogwaardige inhoud en het verbeteren van de algemene gebruikerservaring (UX).

  Een goed uitgevoerde SEO-strategie kan helpen bij het verbeteren van de relevantie en kwaliteit van een site voor zoekmachines, waardoor deze hoger in de zoekresultaten verschijnt en dus meer verkeer genereert.

  SEO-consultancy - Off-page SEO en linkbuilding

  Off-page zoekmachine optimalisatie verwijst naar alle technieken die buiten de eigenlijke website worden uitgevoerd om de zoekmachine rankings te verbeteren. Dit omvat meestal het verkrijgen van externe links van andere websites naar de eigen website, ook wel bekend als linkbuilding.

  Het doel van off-page SEO is om de autoriteit, relevantie en populariteit van je site te vergroten, wat kan leiden tot hogere rankings in de zoekresultaten en meer organisch verkeer.

  Hoeveel kost een SEO-consultant?

  De kosten van een SEO-consultant kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de omvang van het project, de complexiteit van de website, de mate van concurrentie in de branche en de ervaring van de consultant. Sommige SEO-consultants werken op basis van een uurloon, terwijl anderen op projectbasis of een maandelijkse retainer fee werken.

  Het is belangrijk om te begrijpen dat zoekmachineoptimalisatie een voortdurend proces is en dat de kosten van een SEO-consultant kunnen variëren afhankelijk van de duur van het project. Bedrijven moeten een realistisch budget vaststellen en hun verwachtingen afstemmen op de beschikbare middelen. Het is ook belangrijk om te investeren in kwalitatieve SEO-diensten om de gewenste resultaten te behalen.

  Een SEO-bureau of een freelance SEO-consultant?

  Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het werken met een SEO-agency zoals Seoptified, in plaats van een freelance SEO-consultant. Ten eerste biedt een SEO-bureau meer continuïteit. Een bureau heeft namelijk een heel team van SEO-consultants die de strategie kunnen uitvoeren, zelfs als er een consultant afwezig is.

  Daarnaast beschikt een SEO-bureau over meer kennis, expertise en tools dan een freelance SEO-consultant. Niet alleen hebben ze meer kennis over SEO, maar ook over aanverwante specialismen zoals conversieoptimalisatie, e-mailmarketing, social media en webdesign.

  Het is van groot belang om deze aanvullende kennis te hebben om het beste resultaat uit een SEO-strategie te halen. Freelance SEO-consultants hebben bijvoorbeeld niet altijd voldoende kennis van techniek, systemen en tools.

  Waarom een SEO-consultant inschakelen?

  Een SEO-consultant zorgt ervoor dat je het meeste voordeel uit je huidige situatie haalt. Ze gaan op zoek naar de juiste zoekwoorden en mogelijkheden om quick wins binnen te halen. Daarnaast bouwen ze ook mee aan een duurzame strategie voor de toekomst, zodat ook jij een toppositie krijgt.

  Wil je ook dat je bedrijf online gevonden wordt? Samen zorgen we voor een versterkte positie en zetten we bezoekers om in leads.

  De belangrijkste kenmerken van een goede SEO-consultant

  Een SEO-consultant is te vergelijken met een fles wijn. Je hebt er hele goede en hele slechte en de prijzen variëren sterk. Maar wat maakt een SEO-consultant nu een goede consultant? Je kunt op zoek gaan naar de volgende kenmerken:

  • Eerlijk en transparant zijn. Zo weet je precies wat je te wachten staat, ook als het niet haalbaar is.
  • Kijken over de muurtjes. Want SEO is niet altijd het juiste antwoord op elke vraag. Soms zijn er strategieën die meer zullen opleveren voor minder moeite, ook dan kun je rekenen op ons advies.
  • Een hoge dosis gezond verstand hebben. De markt wordt overspoeld door doe-het-zelf SEO-specialisten die niet voldoende kennis hebben van het landschap waarin ze zich bevinden. Naast SEO denken we mee om het bedrijf nog verder te laten groeien dan enkel digitaal.
  • Resultaten tellen. Goede resultaten zijn de sleutel tot succes. Maar naast goede resultaten is het ook belangrijk dat je de juiste resultaten meet. Geef ook je groeimogelijkheden een boost en start vandaag nog met een SEO traject bij Seoptified.

  Wil je ook eens sparren met een externe SEO-consultant?

  Wil je jouw zoekmachine-optimalisatie uitbesteden aan een SEO-consultant of liever eens sparren met een professional? Dat kan bij Seoptified. Wij helpen je graag verder bij het uitbouwen van jouw ambitieuze ideeën en visies.

  Ontvang een gratis inspiratiegesprek met onze SEO-consultant ?

  Vraag hier een gratis en geheel vrijblijvend inspiratiegesprek aan en start vandaag nog met groeien.

   Veelgestelde vragen over SEO copywriting

   Onze SEO-copywriters beantwoorden al je brandende vragen over het schrijven van wervelende teksten. Van de nood aan een specifiek keyword tot technical SEO, wij helpen je verder!

   Wat doet een SEO-specialist?

   Een SEO-specialist is een professional die zich richt op het verbeteren van de zoekmachine rankings van een site en het verhogen van het organisch verkeer naar die website. Een SEO-specialist is goed op de hoogte van de algoritmes van zoekmachines en past verschillende technieken en strategieën toe om je website te optimaliseren voor zoekmachines.

   Wat is link building?

   Link building is een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie (SEO) en verwijst naar het proces van het verkrijgen van links (backlinks) van andere websites naar jouw eigen website. Het doel van linkbuilding is om de autoriteit en relevantie van jouw website te vergroten, wat de ranking van de website in zoekmachines kan verbeteren. Wanneer een andere website naar jouw website linkt, wordt dit gezien als een aanbeveling of een stem van vertrouwen, wat zoekmachines interpreteert als een teken van de waarde en relevantie van jouw website. Er zijn verschillende strategieën en technieken om linkbuilding uit te voeren, zoals het maken van waardevolle inhoud, het benaderen van andere websites voor links en het deelnemen aan online communities. Het is echter belangrijk om op te merken dat linkbuilding op de juiste manier moet worden uitgevoerd om te voorkomen dat het wordt beschouwd als een vorm van spam en om de kwaliteit en relevantie van de links te waarborgen.

   Wat is SEO-consultant?

   Een SEO-consultant is een professionele deskundige die gespecialiseerd is in het optimaliseren van websites voor zoekmachines. De term SEO staat voor “zoekmachineoptimalisatie” en verwijst naar de praktijk om de ranking van een website in zoekmachines zoals Google te verbeteren, zodat de website beter zichtbaar wordt voor gebruikers die op zoek zijn naar specifieke informatie of producten. Een SEO-consultant kan verschillende strategieën en technieken gebruiken om de ranking van een website te verbeteren, zoals het optimaliseren van de inhoud en de structuur van de website, het uitvoeren van zoekwoordonderzoek en het opbouwen van links van andere websites. Het doel van een SEO-consultant is om ervoor te zorgen dat een website hoog scoort in de zoekresultaten, waardoor de zichtbaarheid, het verkeer en de omzet van de website worden verhoogd.

   Kun je SEO zelf doen?

   Ja, het is mogelijk om zelf SEO te doen, maar het kan zeer uitdagend zijn en vereist veel tijd en moeite. Het is ook belangrijk om te onthouden dat SEO een complexe en voortdurend evoluerende discipline is, dus het kan moeilijk zijn om bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen en best practices.

   Bovendien kan het verkeerd uitvoeren van SEO-strategieën en technieken leiden tot schade aan de ranking van uw website en zelfs tot een penalty van zoekmachines, wat kan leiden tot een aanzienlijke daling van uw online verkeer en omzet.

   Daarom is het sterk aanbevolen om een professionele externe SEO-consultant in te huren, vooral als u niet over de juiste kennis en ervaring beschikt. Een ervaren SEO-consultant kan u helpen bij het ontwikkelen van een effectieve SEO-strategie en het implementeren van de juiste technieken en tactieken om uw website te optimaliseren en beter zichtbaar te maken voor zoekmachines. Dit kan uiteindelijk leiden tot meer verkeer, hogere conversieratio’s en een verbeterde online aanwezigheid.

   Contacteer het Seoptified team 👇

   Samen bouwen aan jouw online verhaal? Ontdek hoe we jouw positie op de markt kunnen versterken in een gratis kennismakingsgesprek.