Gratis ebook: Verbeter je Google Bedrijfsprofiel.

Als lokaal bedrijf is je bedrijfsprofiel van onschatbare waarde. Dankzij je Google mijn Bedrijf pagina vinden je klanten je in een handomdraai en vergroot ook jij je online kansen!

Download het boek hier

De onmisbare gids voor het verbeteren van je lokale vindbaarheid
met het Google Bedrijfsprofiel e-book inhoud

 • De voordelen van je Google Bedrijfsprofiel
 • Belangrijkste ranking factoren
 • Optimaliseer je bedrijfsprofiel
 • 9 doelgerichte optimalisatie tips
 • Meet je lokale SEO

Scoor beter in Lokale zoekopdrachten

Ben je op zoek naar een makkelijke en gratis manier om meer lokale bezoekers te krijgen op je website of in je winkel? Dan is deze Google bedrijfsprofiel gids echt iets voor jou.

We leggen je alle belangrijkste concepten uit voor we beginnen met het geven van duidelijke tips. Je leert alles van A tot Z over hoe je je vindbaarheid een boost geeft in Google maps.

Manager toevoegen aan je Google bedrijfs profiel

Hoe ontvang je het gratis Google bedrijfsprofiel e-book?

Vul simpelweg je naam en e mail adres in en je kunt het e-book downloaden. Zonder veel gedoe ontvang je een download van het boek.

Wat kun je verwachten van dit gratis Google bedrijfsprofiel e-book?

Je krijgt een duidelijk overzicht in deze onmisbare gids voor het verbeteren van je lokale vindbaarheid met het Google bedrijfsprofiel. Stap voor stap overlopen we alle aspecten en optimalisatie mogelijkheden. Per onderwerp geven we ook bruikbare tips om je vindbaarheid te verbeteren.

De voordelen

Een glasheldere kijk op het belang van je Google bedrijfsprofiel in deze veranderende tijden. Je leest er werkelijk alles over in dit gratis ebook.

Lokale rankingfactoren

Ranking factoren zijn belangrijk als je een passende strategie wil uitwerken voor je bedrijf. Je ontvangt een overzicht van alle ranking factoren die van belang zijn, zodat jij je lokale SEO kunt optimaliseren.

Bruikbare tips

Samen overlopen we elk aspect van je Google Bedrijfsprofiel zodat je precies weet wat je moet doen. We overlopen zaken zoals verificatie, je beschrijvingen, afbeeldingen, beoordelingen, FAQ’s en nog veel meer in deze complete Google Bedrijfsprofiel gids.

Stap voor stap gids

In elke stap leggen we je uit aan de hand van afbeeldingen en formules wat de beste optimalisaties zijn die je kunt uitvoeren. Zo geef je jouw Google Bedrijfsprofiel de hoogste kans op slagen.

Inleiding

Het Google Bedrijfsprofiel (voorheen bekend als Google Mijn Bedrijf) is de ultieme bedrijvengids en een must-have voor elk lokaal bedrijf. Een paar jaar geleden zou je waarschijnlijk op Tripadvisor of een vergelijkbaar platform terechtkomen als je zocht naar een plek om te eten.

Tegenwoordig stopt je zoekopdracht bij Google – het heeft elke aanbeveling voor bedrijven rechtstreeks in de SERP (zoekresultaten pagina), zonder dat je door hoeft te klikken naar een website.

Wat zijn de voordelen van het Google Bedrijfsprofiel?

Het Google Bedrijfsprofiel (GBP) is een gratis tool voor ondernemers waarmee je gemakkelijk een bedrijfsvermelding kunt maken en je bedrijfsgegevens rechtstreeks in Google kunt plaatsen. De waarde ervan in lokale SEO groeit elk jaar, omdat het ondernemers helpt bij het behalen van succes in zoekopdrachten en het verkrijgen van betere posities. Hoe precies vraag je je af?
Ten eerste is het Google Bedrijfsprofiel een manier om in de ‘lokale 3-pack’ terecht te komen, die bovenaan de SERP verschijnt. Dit is een directe manier om betere zichtbaarheid en meer klikken te krijgen.

Ten tweede wordt de informatie die via het GBP wordt verstrekt beter verwerkt door Google, wat Google helpt om deze informatie aan jouw entiteit toe te wijzen. De entiteits gebaseerde benadering heeft zijn efficiëntie in lokale SEO al vele malen bewezen. Bovendien kun je mogelijk een kennispaneel (knowledge panel) van Google krijgen als de informatie voldoende is.

Google heeft ten slotte recentelijk veel op bedrijven gerichte services ontwikkeld die de zogenaamde nulzoekpositie innemen en de meeste aandacht (d.w.z. klikken) van gebruikers trekken.

Download het gratis e-boek:
Lokale SEO en het Google Bedrijfsprofiel.

Veelgestelde vragen van onze klanten

Bekijk hier de meest gestelde vragen over onze gratis download: De onmisbare gids voor het verbeteren van je lokale vindbaarheid met het Google Bedrijfsprofiel.

Wat zijn ebooks?

E-books zijn digitale boeken die je makkelijk kan lezen op je computer, tablet of e-reader. Je hoeft niks meer af te printen of op papier te verzamelen. Alles is digitaal.

Is het Google Bedrijfsprofiel belangrijk voor Lokale SEO?

Ja, het Google Bedrijfsprofiel, ook wel bekend als Google Mijn Bedrijf, is zeer belangrijk voor lokale SEO. Het is een gratis tool van Google waarmee bedrijven hun online aanwezigheid kunnen beheren en informatie over hun bedrijf kunnen weergeven in Google-zoekresultaten en Google Maps.

Hier zijn enkele redenen waarom het Google Bedrijfsprofiel belangrijk is voor lokale SEO:

 1. Lokale vindbaarheid: Met een geoptimaliseerd Google Bedrijfsprofiel kun je beter gevonden worden door mensen die lokale zoekopdrachten uitvoeren. Wanneer gebruikers zoeken naar bedrijven of services in een specifieke locatie, toont Google vaak lokale bedrijfsvermeldingen bovenaan de zoekresultaten. Door je Google Bedrijfsprofiel te optimaliseren, vergroot je de kans dat jouw bedrijf wordt weergegeven wanneer potentiële klanten in jouw regio zoeken.
 2. Contactinformatie en openingstijden: Het Google Bedrijfsprofiel stelt je in staat om belangrijke informatie over je bedrijf te vermelden, zoals adres, telefoonnummer, website en openingstijden. Dit maakt het voor gebruikers gemakkelijk om je bedrijf te vinden en contact met je op te nemen. Consistente en nauwkeurige informatie is cruciaal voor lokale SEO.
 3. Klantrecensies: Het Google Bedrijfsprofiel biedt gebruikers de mogelijkheid om recensies en beoordelingen achter te laten. Positieve recensies kunnen je bedrijf helpen om vertrouwen op te bouwen bij potentiële klanten. Het hebben van veel positieve recensies en een goede beoordelingsscore kan je ranking in de lokale zoekresultaten verbeteren.
 4. Lokale aanbiedingen en updates: Via je Google Bedrijfsprofiel kun je ook lokale aanbiedingen, nieuws en updates delen met je publiek. Dit stelt je in staat om je klanten op de hoogte te houden van speciale aanbiedingen, evenementen of andere relevante informatie. Het regelmatig bijwerken van je profiel kan helpen om je betrokkenheid bij de lokale gemeenschap te vergroten.

Het optimaliseren en actief beheren van je Google Bedrijfsprofiel is dus een belangrijke stap in je lokale SEO-strategie. Zorg ervoor dat je alle relevante informatie toevoegt, klantrecensies beheert en regelmatig updates plaatst om je lokale zichtbaarheid te vergroten en potentiële klanten aan te trekken.

Wat is het onderwerp van het boek?

Het belangrijkste onderwerp van het boek is jou in staat stellen om zelf de meeste aanpassingen te kunnen maken aan je Google Bedrijfsprofiel. Zo kun je zelf aan de slag met het aanscherpen van je lokale SEO strategie.

Heb ik een team nodig voor mijn SEO?

Het hebben van een team voor je SEO-activiteiten hangt af van verschillende factoren, zoals de omvang van je website, je doelstellingen en je beschikbare middelen. In veel gevallen kan het inschakelen van een team voordelig zijn, maar het is ook mogelijk om SEO-werkzaamheden alleen uit te voeren, vooral voor kleinere websites.

Hier zijn enkele overwegingen om te bepalen of je een team nodig hebt voor je SEO:

 1. Complexiteit: Als je website groot is, veel pagina’s heeft of technisch complex is, kan het inhuren van een team met expertise op verschillende gebieden zoals technische SEO, contentoptimalisatie en linkbuilding voordelig zijn. Een team kan de verschillende aspecten van SEO aanpakken en ervoor zorgen dat alles goed wordt geoptimaliseerd.
 2. Tijd en middelen: SEO vereist regelmatige inspanningen en monitoring. Als je beperkte tijd hebt om je te concentreren op SEO of als je niet beschikt over de benodigde vaardigheden en tools, kan het inhuren van een team je helpen om je SEO-strategie effectief uit te voeren. Een team kan de werklast verdelen en ervoor zorgen dat alles up-to-date blijft.
 3. Expertise: SEO is een vakgebied dat voortdurend evolueert en complex kan zijn. Als je niet veel kennis hebt van SEO of als je niet op de hoogte blijft van de nieuwste trends en beste praktijken, kan een team met ervaring en expertise je helpen om je website beter te optimaliseren en je online zichtbaarheid te vergroten.
 4. Budget: Het hebben van een team voor SEO kan een kostenpost zijn, vooral als je ervoor kiest om experts in te huren of een gespecialiseerd bureau in te schakelen. Het is belangrijk om je budget en de verwachte voordelen van een team in overweging te nemen voordat je een beslissing neemt.

Onthoud dat hoewel een team voordelen kan bieden, het ook mogelijk is om zelf basis-SEO-praktijken toe te passen en geleidelijk meer geavanceerde technieken te leren. Er zijn veel bronnen en online cursussen beschikbaar om je te helpen meer te leren over SEO als je ervoor kiest om het zelf te doen.

Kom je ook graag te weten wat Seoptified voor je SEO kan betekenen?

Wil je jouw zoekmachine-optimalisatie uitbesteden aan een SEO-consultant of liever eens sparren met een professional? Dat kan bij Seoptified. Wij helpen je graag verder bij het uitbouwen van jouw ambitieuze ideeën en visies.

Ontvang een gratis inspiratiegesprek met een vanonze experts ?

Vraag hier een gratis en geheel vrijblijvend inspiratiegesprek aan en start vandaag nog met groeien.

  Contacteer het Seoptified team 👇

  Samen bouwen aan jouw online verhaal? Ontdek hoe we jouw positie op de markt kunnen versterken in een gratis kennismakingsgesprek.