SEO voor beginners
Gratis e-book

Wat is SEO en waar gaat het precies over? In dit SEO eboek in het Nederlands lees je het allemaal. We overlopen de beginselen van SEO en hoe je dit kan toepassen. Leer alles wat je wil weten uit het standpunt van de experts.

Download het boek hier
Starten met SEO ebook van Thomas Brasseur

SEO voor beginners inhoud

 • Wat is SEO of search engine optimization?
 • De drie pijlers van SEO
  • On page SEO
  • Off page SEO
  • Link buikding
 • Leer alle belangrijkste KPI’s (key performance indicators)
 • Lijst van de beste tools (die we zelf gebruiken + gratis opties)
 • 26 concrete tips om zelf te starten met SEO / zoekmachine optimalisatie

Scoor beter in Zoekmachines

Als je wil dat je site in zoekmachines verschijnt, dan is een krachtige SEO strategie onmisbaar. Ben je op zoek naar een makkelijke en gratis manier om meer bezoekers te krijgen op je website? Dan is dit SEO voor beginners gratis e-book helemaal iets voor jou.

We leggen je alle belangrijkste concepten uit en geven je makkelijk te volgen en concrete tips. Je leert de beginselen van online marketing en alle recente SEO-trends.

Hoe ontvang je het gratis SEO e-book?

Vul simpelweg je naam en e mail adres in en je kunt het e-book downloaden. Da's pas simpel!

Download het boek nu!

Wat kan je verwachten van dit gratis e-boek?

We leggen alle basis begrippen en concepten uit binnen de SEO in dit GRATIS e-book. Dit doen we op een heldere manier en in mensentaal. In de 84 pagina’s vind je alle onderwerpen, begrippen, tips en tools om zelf aan de start te gaan.

Wat is SEO?

We geven je een idee wat zoekmachine optimalisatie écht inhoudt en wat de fabeltjes zijn. Vaak is het een erg misbegrepen concept waar veel onduidelijkheid over bestaat.

SEO jargon in klare taal

Krijg een duidelijke en verhelderende kijk op alle SEO en marketing termen. Zo weet je wat alles betekend en heb je een beter inzicht op wat je te wachten staat. Van CTR tot sitemap en link building, niks klinkt je nog vreemd in de oren.

Beste gratis SEO-tools

Ontdek een lijst met de beste gratis SEO tools die jou zullen helpen je website te optimaliseren. Van technische tools tot analytische tools en meer.

Duidelijke SEO tips en tricks

Met duidelijke en makkelijk uit te voeren tips kun je aan de slag gaan met je eigen SEO. Je gebruikt enkel de gratis tools beschreven om elke optimalisatie uit te voeren.

Linkbuilding

Een goede benadering over de beginselen en het belang van linkbuilding.

Inleiding

SEO, het lijkt soms wel een mystiek en magisch woord te zijn.
Voor velen is het bijna als een sausje.

Eenmaal je website klaar is, giet je het gewoon eroverheen. En poef… honderden bestellingen meer per week en een grotere omzet. Want dat is toch wat SEO doet?

In de realiteit is het echter niet zo makkelijk als het soms kan lijken. Misschien is het net daarom dat je hier terecht bent gekomen. Om er achter te komen hoe het in elkaar steekt.

 

SEO voor beginners

In dit e-book neem ik je mee van het begin tot het einde en leg ik je elk aspect uit om een goede basiskennis te krijgen van SEO, én hoe je deze zelf kan toepassen.

Omdat deze blog geschreven is voor startende SEO’s, gaan we er dus ook vanuit dat er geen budget is voor professionele SEO & marketing tools. Elke tool die we je aanraden is helemaal gratis.

Wat is SEO?

SEO of search engine optimization (zoekmachine optimalisatie in het Nederlands) is het optimaliseren van je onlineaanwezigheid.

Het doel is om je makkelijk vindbaar te maken voor zoekmachines zoals Google. Zo scoor je hoger op de lijst en bereik je meer klanten die op zoek zijn naar een bedrijf of website zoals de jouwe.

Naast SEO is er ook SEA. Deze zijn voor beginners vaak moeilijk uit elkaar te houden. SEA is het adverteren van je bedrijf op zoekmachines terwijl SEO de focus legt op organische groei en vindbaarheid.

 

Het belang van SEO

We leven in een wereld waar bijna alles digitaal gebeurd. Als we naar iets op zoek zijn of we hebben iets nodig, nemen we er het internet bij.

Als je zelf een website of product hebt is het dus van belang dat je met je website je doelgroep bereikt. Zo geef je aan hun een duidelijk signaal dat je bestaat en kan helpen.

Als je eenmaal te vinden bent op Google is het ten tweede ook belangrijk dat je zo hoog mogelijk komt te staan in de zoekresultaten. Je bent waarschijnlijk ook niet de enige dat verschijnt in deze zoekopdracht.

Hoe hoger je op de lijst staat, hoe hoger je click-through-rate (CTR).
Een ideale positie op Google is de eerste pagina met resultaten. Want als we eerlijks zijn, hoe vaak klikken we door naar de tweede pagina? Bijna nooit.

Als je eenmaal op de eerste pagina staat ontvang je gratis en voor niks een pak verkeer naar je website. Dit is een groot verschil met advertenties waar je betaald om bovenaan te komen.

Download het gratis e-boek:
Starten met SEO in mensentaal.

Starten met SEO ebook van Thomas Brasseur

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de meest gestelde vragen over onze gratis download: Starten met SEO. Van basis tot gevorderde in mensentaal.

Wat zijn ebooks?

E-books zijn digitale boeken die je makkelijk kan lezen op je computer, tablet of e-reader. Je hoeft niks meer af te printen of op papier te verzamelen. Alles is digitaal.

Is content belangrijk voor SEO?

Ja, content is een van de drie pijlers van SEO en is dus erg belangrijk voor een succesvolle strategie.

Hoe kan ik mijn website pages verbeteren?

Als je elke stap en de checklist volgt in dit e-book dan heb je al heel wat optimalisaties gedaan. Het zit boordevol waardevolle informatie en tips.

Wat is het onderwerp van het boek?

Het belangrijkste onderwerp van het boek is SEO toegankelijk maken voor iedereen. Zo kan je zelf aan de slag gaan met het verbeteren van je website.

Heb ik een team nodig voor mijn SEO?

Je hoeft geen team te hebben voor je SEO als je een startup od klein bedrijf hebt. Als je echter de grotere markt wil betreden en wil groeien zijn professionals wel een goed idee.

Wat is SEO?

SEO staat voor Search engine optimisation of zoekmachine optimalisatie in het Nederlands. In simpele termen is dit je website verbeteren zodat klanten je beter kunnen vinden in zoekmachines zoals Google en Bing.
Het broertje van SEO is SEA, en dit draait om adverteren of pay per click. Hier ga je zoekmachines betalen voor betere resultaten zonder je pagina’s te optimaliseren.

Kom je ook graag te weten wat Seoptified voor je SEO kan betekenen?

Wil je jouw zoekmachine-optimalisatie uitbesteden aan een SEO-consultant of liever eens sparren met een professional? Dat kan bij Seoptified. Wij helpen je graag verder bij het uitbouwen van jouw ambitieuze ideeën en visies.

Ontvang een gratis inspiratiegesprek met een vanonze experts ?

Vraag hier een gratis en geheel vrijblijvend inspiratiegesprek aan en start vandaag nog met groeien.

  Contacteer het Seoptified team 👇

  Samen bouwen aan jouw online verhaal? Ontdek hoe we jouw positie op de markt kunnen versterken in een gratis kennismakingsgesprek.