Case: Technische SEO +1180% organische groei.

Voor een Portugese camping in het hart van de Algarve kregen we een aanvraag voor een Technische SEO-optimalisatie.

Het is een sector waar heel wat concurrentie is. Veel van de toeristen gaan namelijk ook online op zoek naar de ideale plek om hun vakantie te spenderen.

Hoewel een traditioneel SEO traject vaak inzet op content en lange termijn hebben we hier gekeken hoe we de website technisch konden verbeteren om de vindbaarheid een blijvende groei te geven. Want zonder een goede technische basis is het erg moeilijk voor een website om goed te presteren.

De situatie

De eigenaar van de camping heeft een fijne en aangename plek in het hart van de Algarve. De camping is erg nieuw, net zoals de website (1 jaar). De website heeft een erg eenvoudige pagina structuur en is beschikbaar in twee talen.

Om deze website te bouwen heeft de eigenaar gekozen voor het Wix platform.

Er was erg weinig organisch verkeer naar de website maar er was voldoende ruimte voor optimalisaties. We kozen er voor om aan de slag te gaan met een Google mijn Bedrijfs optimalisatie en technische SEO.

Plan van aanpak

SEO audit van de website

De eerste stap was het creëren van een overzicht. We deden een SEO audit van de website en we maakten daarnaast ook een analyse van het Bedrijfsprofiel en de concurrentie. Gezien de huidige situatie wou de eigenaar geen extra content op de website. Om deze reden keken we vooral naar de technische mogelijkheden die we konden optimaliseren voor een betere vindbaarheid.

Technische optimalisatie

Voor de technische optimalisaties gingen we erg gericht aan de slag. We nemen de volgende punten onder handen:

 • Responsiviteit van de website
 • Crawlabillity en indexabillity
 • Robot-txt file
 • Optimaliseren van de meta-tags
 • Href-lang conflicten oplossen
 • Metadata volgens schema.org
 • Afbeelding optimalisaties
 • Verbeteren van de snelheid van de website

Lokale SEO

Een snelle audit van de concurrentie en hun Google my Business profielen gaf mij de nodige inzichten om het GMB profiel. Ook hier konden we een verschil maken door onder andere de website te koppelen en een compleet profiel aan te bieden dat makkelijk vindbaar is voor toeristen in de buurt.

Resultaten

Voor ik begon met de samenwerking was er gemiddeld een verkeer van 2 tot 4 sessies per dag op de website.

Enkele maanden na de optimalisatie kreeg de website 1109 website sessies, dit is een stijging van maar liefst +1180% in vergelijking met vorig jaar.

Grafiek van de maand mei vergeleken met vorig jaar. SEO campingcar Figueira

Het verkeer kwam niet alleen door de website optimalisaties, maar ook door het bijwerken van het Google mijn Bedrijf profiel.

Door het bijwerken van het Google my business profiel zagen we ook een gestage groei met gemiddelde groei van meer dan 340%.

Google mijn Bedrijf grafiek van de verhoging in interacties, locale SEO statistieken.
SEO statistieken voor locale SEO in Google mijn bedrijf.

Hoewel we erg weinig content hebben toegevoegd hebben we toch enkele zoekwoorden met goed volume kunnen targetten. Dit zorgde voor een fantastische groei doorheen het seizoen. Een aantal zaken die belangrijk zijn om op te merken zijn:

 • Een gemiddelde CTR van 11,9%
 • De gemiddelde positie is 7,4
 • Van 30 vertoningen per dan naar 180 (+600%)
 • Verhoging van 3 klikken tot gemiddeld 15 klikken (500%)

Ook belangrijk om mee te delen zijn de resultaten en conversies. Goede cijfers zijn uiteraard leuk en staan mooi op de website. Meer hebben deze ook effectief gevolgen?

Ja, dat hebben ze zeker. De klant heeft sinds het hoogseizoen van vorig jaar tot op vandaag (inclusief laagseizoen) een gemiddelde bezetting van 70%.

Jouw website ook optimaliseren?

Laat je graag je website optimaliseren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Thomas is een gedreven en gepassioneerd SEO copywriter. De belangrijkste onderwerpen waar Thomas Brasseur over schrijft zijn: - SEO & Digital Marketing - Hospitality & korte termijn verhuur - Immobiliën en vastgoed - Muziek en de creatieve industrie

Contacteer het Seoptified team 👇

Samen bouwen aan jouw online verhaal? Ontdek hoe we jouw positie op de markt kunnen versterken in een gratis kennismakingsgesprek.