Hoe voeg je een gebruiker toe aan Google Analytics (GA4) – Hulpartikel

Je kan gebruikers toevoegen aan je Google Analytics account op verschillende manieren. Zo kan je ze toevoegen op verschillende niveau’s met verschillende rechten.
Als je samenwerkt met verschillende mensen voor je website is het handig te weten wat dit allemaal precies betekent en hoe je gebruikers juist en veilig toevoegt.

Je kan een gebruiker toevoegen op account niveau en op property niveau. Een gebruiker dat toegang heeft tot de account kan alle properties daar binnen bekijken. Een gebruiker met toegang tot een property is beperkt tot enkel deze property waar hij/zij toegang tot heeft.

Nu we weten wat het verschil is tussen een account en een property kunnen we aan de slag gaan met een gebruiker toevoegen.

Zo voeg je een gebruiker toe aan je Google Analytics account

Je kan zo veel gebruikers toevoegen aan je GA account als je zelf wil. Om hiermee aan de slag te gaan volg je gewoon deze makkelijke stappen.

Total Time: 1 minute

 1. Surf naar Google Analytics en meld je aan.
 2. Als je eenmaal aangemeld bent, klik links boven op je account en ga naar de gewenste account of property.
 3. Klik links onderaan op Beheer.
 4. Vervolgens kies je voor de optie toegangsbeheer.

  Dit kan je zowel in de linkse als de rechtse kolom. Links geef je toegang tot je account, rechts tot de geselecteerde property.

 5. Eenmaal je toegangsbeheer hebt geopend, klink rechts bovenaan op de blauwe knop met een ‘+’.
 6. Kies voor de optie gebruiker toevoegen.
 7. Vul het email adres in van de gebruiker.

  Het email adres moet gekoppeld zijn aan een Google account. Is dit niet het geval dan zal dit niet lukken.

 8. Selecteer de best passende rechten voor de nieuwe gebruiker.

  Afhankelijk van wat deze gebruiker moet doen in je analytics account kies je de beste optie. Werk je samen met mij, dan is de optie ‘Bewerker’ prima.

 9. Klik op toevoegen.

Je hebt zo net vakkundig een gebruiker toegevoegd aan je Google Analytics account. De gebruiker wordt hiervan op de hoogte gebracht via mail, en kan zich aanmelden met dat mailadres.

Thomas is zaakvoerder en digitale growth expert bij Seoptified. Hij heeft ervaring binnen de SEO, advertising en het bouwen van funnels. Hij is een liefhebber van de technische sector en geniet van straffe uitdagingen en strategische vraagstukken.

Contacteer het Seoptified team 👇

Samen bouwen aan jouw online verhaal? Ontdek hoe we jouw positie op de markt kunnen versterken in een gratis kennismakingsgesprek.